Coq au Porto

Ingredienten:

2 kippenbouten
boter
1 likeurglaasje cognac
zout en peper
1/8 l slagroom
5 eetl. rode port
100 g champignons
citroensap
peterselie

Bereiding:

Bak de kip in boter in een grote koekenpan goudbruin. Leg ze dan met de bruine boter in een ovenschotel. Schenk de cognac erover, steek deze aan en wacht tot de vlammen doven. Strooi zout en versgemalen peper over de kip. Zet de afgedekte schotel 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Neem de kip even uit de pan, voeg de slagroom en port toe, roer goed en laat zachtjes koken tot een glad sausje (bij schiften heet water toevoegen). Leg de stukken kip weer in de saus en houd dit warm. Bak de plakjes gesneden champignons 5 minuten in wat boter ? bedruppeld met citroensap en bestrooid met zout en peper. Voeg ze ? zonder de boter ? bij de kip met saus. Garneer met peterselie.