Cajun schotel

Ingredienten:

1 a 2 grote uien
1 groene en 1 rode paprika
4 a 5 stengels bleekselderij
paar eetl. olie
paar tenen knoflook
750 g. rundergehakt
3 theelepels cajunkruiden
1 blik geconcentreerde champignoncremesoep
1 grote beker crème fraiche
1 blikje tomatenpuree
zak tortillachips
100 g. geraspte kaas

Bereiding:

Verhit 2 eetl. olie in een braadpan en bak hierin de ui, paprika en selderij in 3 min. lichtbruin. Voeg het gehakt toe en bak dit, af en toe omscheppend in 5 min. rul en bruin. Pers de knoflook erbij. Roer de cajun-kruiden erdoor en bak die heel even mee. Verwarm de oven voor op 225 graden C. Roer de soep, de crème fraiche en de tomatenpuree door het gehakt en warm dit nog even mee (tot hier kan dit gerecht langer van te voren gemaakt worden. Tip: laat het in de braadpan en warm even goed door voordat het in de ovenschaal gaat, anders moet het te lang in de oven om door en door warm te worden). Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olie en schep het gehaktmengsel erin. Verdeel een flinke laag tortillachips erover en bestrooi met de kaas. Zet de schotel circa 20 min. in de hete oven, tot de bovenkant mooi bruin is. Bij onverwacht meer eters kan deze schotel makkelijk uitgebreid worden met meer groenten of een blik mais.